28/11/2023
4.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Deputetët e privilegjuar vijnë vetëm në mesnatë, para votimit

Deputeti i VMRO-DPMNE-së dhe profesoresha universitare Gordan Siljanovska Davkova në intervistën e sonte në Tema e ditës në gazetën qendrore të TV Sitel, tha se për momentin në Kuvend ka bllokadë aktive dhe pasive, aktive në të cilën VMRO-ja. Grupi parlamentar i DPMNE merr pjesë, diskuton profesionalisht dhe pasivisht se cilët janë deputetët e mazhorancës qeverisëse që janë të privilegjuar dhe që dalin vetëm në mesnatë për të votuar për atë që ajo tha se e quajti Dhomën joformale të Lordëve.
Nëse e keni vënë re dje, të gjithë qytetarët mund të shohin se çfarë do të thotë bllokadë aktive dhe pasive. Qytetarët mund të shohin fjalimet tona dhe të shohin nëse kemi folur për ligjin për shërbimet e kontabilitetit, politikisht apo realisht kemi folur profesionalisht dhe me kompetencë, është një bllokadë aktive. Çfarë do të thotë bllokadë pasive? Kjo do të thotë se në parlament ka një grup të privilegjuar deputetësh që dalin ekskluzivisht për votim. Shumë prej tyre nuk janë anëtarë të asnjë komisioni, delegacioni dhe unë i kam quajtur Dhoma joformale e Lordëve dhe zakonisht vijnë në mesnatë para votimit, tha Siljanovska Davkova.
Siljanovska Davkova theksoi se zgjidhjet ligjore që janë në interes të qytetarëve do të pranohen dhe votohen nga grupi parlamentar i VMRO-DPMNE-së.

Nuk jemi ne ata që po përmbahemi, përkundrazi kemi thënë se do të mbështesim ligjet e mira, ligjet që janë në interes të qytetarëve, theksoi ajo.
Lidhur me ligjin për shërbimet e kontabilitetit, Siljanovska Davkova thotë se nuk është i mirë sepse të njëjtën gjë e theksoi edhe vetë Oda e Kontabilistëve në një konferencë për media para Kuvendit dhe se përkundër faktit që qeveria i ka dëgjuar propozimet e tyre nuk i ka përfshirë në propozimet e ligjit.

Dje diskutuam për kontabilistët sepse me atë ligj u organizua një debat publik dhe kushdo që dëgjon do të thotë se është një hap demokratik në parlament, por debati publik u organizua një ditë pas afatit për paraqitjen e amendamenteve. Por kryetari i famshëm i komisionit më të famshëm tha se nuk ka asnjë problem dhe imagjinoni vërtet Kaluan 16 amendamente. Por nëse do të ishin miratuar 60 amendamente, ai ligj nuk do të ishte i mirë. Pse? Sepse në atë seancë publike dëgjuam mendimet e kontabilistëve, për më tepër ata mbajtën një konferencë për shtyp para shtëpisë tonë duke protestuar kundër ligjit të keq. I ftuan në diskutim, i shprehën qëndrimet e tyre, u larguan, thanë se ishte proces gjithëpërfshirës, ​​por propozimet nuk i përmbajnë propozimet e tyre, tha Siljanovska Davkova./republika.mk/

Të fundit