01/03/2024
9.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Fatih Jelldez Nebiu personalitet dhe aktivist i shquar me prejardhje nga Haraçina në mbrojtjen dhe promovimin e gjuhës dhe traditave shqiptare në Turqi.

Fatih Jelldez Nebiu është një personalitet dhe aktivist i shquar me prejardhje nga Haraçina, i cili ka shfaqur një angazhim të lartë në mbrojtjen dhe promovimin e gjuhës dhe traditave shqiptare në Turqi.

Duke u përkushtuar në këtë detyrë, ai ka organizuar një sërë aktivitetesh të ndryshme me qëllim të ruajtjes dhe promovimit të trashëgimisë kulturore shqiptare në këtë vend.
Nebiu ka shpallur vullnetin e tij për të mbështetur komunitetin shqiptar në Turqi në ruajtjen e identitetit të tyre kulturor.

Përmes organizimit të ngjarjeve të ndryshme, si përfshirja në aktivitete kulturore, festa tradicionale, dhe promovimi i gjuhës shqipe, ai ka ndihmuar në krijimin e një ambienti të stimulueshëm për shqiptarët që jetojnë në Turqi për të ruajtur dhe zhvilluar trashëgiminë e tyre kulturore.

Të fundit