19/05/2024
19.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Faton Ahmeti: Në këto zgjedhje garojmë në super ligë

Në atmosferë impozante dhe në prani të qindra qytetarëve, simpatizantëve, aktivistëve dhe eksponentëve të partive nga koalicioni “Fronti Europian”, mbrëmë në Tetovë, Bashkimi Demokratik për Integrim hapi shtabin zgjedhore për zgjedhjet presidenciale të 24 prillit dhe atyre parlamentare të 8 majit.

Të pranishëm në hapjen e shtabit elektoral në Tetovë, ishin sekretari i përgjithshëm i BDI-së, Faton Ahmeti, shefi i shtabit qendror dhe ministri i Financave, Fatmir Besimi, kandidatja për deputete nga radhët e BDI-së, Rina Ajdari, zëvendës ministrja e punëve të jashtme dhe kandidate për deputete nga radhët e PDSH, Fatmire Isaku, kryetari i PDE, Arjanit Hoxha, ministri i Shëndetësisë, Ilir Demiri

Shefi i shtabit qendror të Bashkimit Demokratik për Integrim, Fatmir Besimi informojë për aktivitet e shtabit në nivel qendror dhe për punën e palodhshme dhe të pasuksesshme të shtabeve lokale. Ai foli për rëndësinë e “Frontit Europian” dhe zgjedhjet e ardhshme presidenciale dhe parlamentare në aspektin e integrimit të vendit në BE, dhe bëri thirrje për një fushatë të qetë dhe demokratike.

Sekretari i përgjithshëm i BDI-së, Faton Ahmeti në fjalën e tij tha se po e fillojmë fushatën për Zgjedhjet Presidenciale nga Reçica e Vogël, vendi ku janë marrë gjithmonë vendime të rëndësishme për popullin, dhe do të vazhdojmë edhe më tutje të qëndrojmë përballë çdo stuhie që na e rrezikon të mirën e përgjithshme të të gjithë qytetarëve.

“Sonte po e hapim Shtabin zgjedhor të Tetovës, që do të shërbejë për të koordinuar aktivitetet e degës që do të kemi gjatë fushatës. Zgjedhjet e tanishme janë të rëndësisë së veçantë. Kur i gjithë rajoni po përballet me ndikimin rus dhe të shteteve tjera armiqësore, ne e kemi për detyrë që këtyre problemeve t’u dalim në ballë, ashtu siç ka bërë gjithmonë kryetari ynë, z.Ali Ahmeti dhe Bashkimi Demokratik për Integrim gjatë gjithë veprimtarisë politike. Siç kemi qenë garantë të ruajtjes të të drejtave të shqiptarëve, njëjtë do të jemi garantë dhe garantues për të gjitha bashkësitë tjera etnike. Të bëjmë fushat të qetë, të bëjmë fushat me dinjitet… ‘Fronti Europian’ betejën politike në këto zgjedhje, nuk e ka me partitë politike shqiptare. Ne kemi kalua në një ligë tjetër. ‘Fronti Europian’ në këto zgjedhje garon në super ligë. Ne kemi kënaqësinë, kemi privilegjit, që në këtë garë për president të shtetit ta kemi doktor Bujar Osmanin. Ai i cili diti të përfaqësoj në mënyrën më të mirë të mundshme në diplomaci dhe i cili do të jetë presidenti më i mirë i mundshëm i shtetit.”, tha Ahmeti.

Kryetari i PDE-s dhe kandidatë për deputet në njësinë e VI-të zgjedhore, Arijanit Hoxha në fjalën e tij theksoi se “Fronti Europian” jep mesazhin e bashkimit dhe përmbushjes së misionit historik, i cili do kurorëzohet me fitoren e madhe në 24 Prill dhe 8 Maj.

Ministri i Shëndetësisë dhe kandidat për deputet nga radhët e ASH-së, Ilir Demiri tha se duhet të pranojmë urdhrat e liderëve politik që i inkurajojë për punë e madhe që e bënë bashkimin e shqiptarëve për një qëllim më të madh.

“Tejkaluan vetë-vetën, tejkaluan interesat e ngushta partiake për një interes më të madh, për një vizion më të madh ajo është e ardhmja e jonë drejt Bashkimit Europian. Është e lehtë kur ke lider me vizion t’u bashkëngjitësh ideve të tyre. Kërkojmë prej jush të respekton të gjithë njerëzit, vëllezërit tonë dhe t’ua mundësoni dhe të shpjegoni se rruga e drejt është rruga europiane. Për çdo njërin kemi nevojë, mos harroni se edhe ato janë vëllezërit tonë, dhe ato duhet vetëm të binden”, tha Demiri.

Kandidatja për deputete e “Frontit Europian” nga radhët e PDSH-së, Fatmire Isaku potencoi se me pjesëmarrjen në “Frontin Europian”, Partia Demokratike Shqiptare e shpreh përkushtimin e saj në rrugën drejt anëtarësimit të plotë të vendit në Bashkimin Europian, ku të drejtat dhe vlerat e qytetareve janë në qendër të agjendës politike.

“Të gjithë kemi të drejt, por edhe përgjegjësi të kemi fushat demokratike edhe si qytetar të vlerësojmë se cili prej kandidatëve ka vizion më të mirë për të ardhmen dhe të lëvizim përpara. Presidenti i ardhshëm i Maqedonisë së Veriut duhet të jetë një udhëheqës i aftë i përkushtuar për përfaqësimin e interesave të qytetareve të vendit tonë. A i duhet të ketë vizion dhe vendosshmëri për të përshpejtuar proceset e zhvillimit, të promovoj bashkëpunimin ndërkombëtar dhe të përfaqësoj me dinjitet – vlerat e vendit në skenën botërore. Partia Demokratike Shqiptare mbështet doktor Bujar Osmani si kandidat i ‘Frontit Europian’ i cili përfaqëson një nivel të lartë të përgatitjes dhe kompetencës në fushën e diplomacisë. Me përvojën dhe njohurit e ti, a i është në gjendja të udhëheqë me sukses dhe përballet me sfidat komplekse dhe të adresoj nevojat e qytetareve në nivel europian”, theksoi Isaku.

Shefi i shtabit zgjedhorë në Tetovë, Xhemail Jusufi theksoi se fitorja e madhe e “Frontit Europian” fillon nga Tetova.

“Sonte jemi tubuar jo për të filluar, sepse ne rrugën e fitores tone të madhe e kemi nisur qëmoti, por si parti serioze që jemi, si subjekt që respekton rregullat e Kodin zgjedhor, sonte ne këtu e shpallim zyrtarisht fillimin e fushatës për Zgjedhjet presidenciale e parlamentare 2024. Ne i kemi ndërmarrë të gjitha masat dhe kemi bërë të gjitha veprimet që dega e Tetovës e Bashkimit demokratik për integrim si gjithmonë të jetë modeli që duhet ta ndjekin të gjitha strukturat e partisë sonë”, tha Jusufi.

Ai informoj se shtabi komunal i BDI-së në Tetovë, tanimë ka formuar të gjitha shtabet nëpër çdo këshill vendor.

Të fundit