13/04/2024
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Fejsbuku ndaloi racizmin e të bardhëve

Fejsbuku ndaloi mbështetjen dhe përfaqësimin e racizmit të të bardhëve dhe separatizmit në plaftomat e veta me çfarë i ka përforcuar përpjekjet në luftën kundër gjuhës së urrejtjes.

Politika e re hynë në fuqi javën e ardhshme, publikoi rrjeti social.

Fejsbuku, Tuiteri dhe Jutjub janë nën presion që t’i largojnë përmbajtjet me racizëm dhe neonacizëm nga platformat e tyre.

Si përgjigje, Fejsbuku i ka përforcuar grupet për mbikëqyrje të përmbajtjes dhe pezulloi faqe të cilat përdoren për promovimin dhe organizimin e tubimeve të grupeve raciste të të bardhëve.

“Gjatë tre muajve të kaluar bisedimet me anëtarët e shoqërisë civile dhe ekspertëve për marrëdhënie ndërracore mbarë botën na konfirmuan se nacionalizimi i të bardhëve dhe separatizmi nuk mund të ndahet nga racizmi dhe grupeve të organizuara të cilat nxisin urrejte”, publikuan nga kompania.

Të fundit