23/05/2024
11.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Fjalë përmbyllëse për “Softuerë” në Gjykatën penale

Mbrojtja e ish-sekretarit të përgjithshëm të Qeverisë, Dragi Rashkovski, në Gjykatën Themelore Penale Shkup sot jep fjalët përmbyllëse për rastin “Softuerë” në të cilin Rashkovski akuzohet për “keqpërdorim të pozitës dhe autoritetit zyrtar” dhe “larje e parave dhe kontribute të tjera të veprës penale”.

Sipas aktakuzës, i pandehuri i parë Dragi Rashkovski nuk i ka kryer detyrat zyrtare gjatë zbatimit të katër procedurave të prokurimit publik për sistemin e identifikimit biometrik, blerjen publike të softuerit për përcaktimin e shpejtësisë mesatare të automjeteve në komunikacion dhe shqiptimin e gjobave, prokurimin e kamerave ANPR për njohjen e targave të automjeteve dhe prokurim publik i kabinave metalike për nevojat e sistemit të identifikimit biometrik dhe sistemit për njohjen automatike të targave.

Rashkovski akuzohet për veprat penale “keqpërdorim i pozitës dhe autoritetit zyrtar” dhe “larje e parave dhe kontribute të tjera nga vepra penale”, ndërsa personat Ivica Dimitrovski, Igor Hristov, Daniel Stançev, Irena Ivanovska, Igor Ivanovski dhe Maja Siljanoska janë akuzuar për “keqpërdorim të pozitës dhe autoritetit zyrtar”.

Rastin e udhëheq gjyqtarja Fanka Jançuleva Mihailovska, ndërsa prokurorinë e përfaqëson prokurorja Ivana Trajçeva.

Të fundit