22/02/2024
11.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Gerulanos: Çmimet e ulëta të derivateve të naftës janë një mundësi për ekonominë e Maqedonisë

Ish-drejtori i “Oktas” Janis Gerulanos për “Faktor” pas rënies së ndjeshme të çmimeve të naftës në tregun amerikan dhe korrigjime të rëndësishme rënëse në Evropë, tha se ky është një moment që mund të përdoret.

“Në këtë moment specifik, kërkesa globale ka rënë në një nivel kaq të ulët saqë çdo rënie në prodhim nuk mund të shkojë përtej kësaj. Prandaj, ka shumë më shumë karburant sesa duhet dhe në të gjithë botën, kapaciteti rezervë janë të përmbushura. Kur, pak nga pak, situata fillon të qetësohet (të paktën pak), do të ketë një kërkesë të caktuar. Vetëm atëherë do të dimë saktësisht se ku do të ndalen çmimet”, tha ai.

Gerulanos thotë se është e qartë konsumi nuk do të jetë afër niveleve të para krizës, çmimet do të mbeten të ulëta, megjithëse jo aq të ulëta siç pamë dje në Shtetet e Bashkuara.

“Për shkak se jemi konsumatorë, jo prodhues të naftës, mund të shpresojmë që furnizimi do të jetë i lartë deri atëherë, ndërsa çmimet e ulëta të karburanteve do të ndihmojnë në rifillimin e ekonomisë sonë”, shtoi Gerulanos./Telegrafi/

Të fundit