25/04/2024
8.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Holanda kërkon rikthimin e vizave për shqiptarët

Gazeta më e madhe në Holandë “De Telegraaf” së fundmi ka publikuar një shkrim lidhur me kërkesën e disa partive politike në këtë shtet që kërkojnë rikthimin e vizave për shqiptarët.

Siç shkruan “Bota Sot”, tre parti në Holandë kërkojnë rikthimin e vizave për shqiptarët pasi e shohin si të vetme mundësi për të frenuar fenomenin e krimit të organizuar shqiptar në këtë shtet.

Partitë të cilat kanë mbështetur këtë masë drastike për shqiptarët janë Partia Socialiste, Partia për Liri dhe Partia Demokristiane, tre parti të rëndësishme. Sipas deputetit Fritsma problemet nisën kur u liberalizuan vizat. “Kriminelët përfitojnë kur s’ka kontrolle”, ka deklaruar ai.

Edhe deputetja Van Toorenburg, anëtare e të njëjtës forcë politike të ministrit holandez për Drejtësi dhe Siguri, Grapperhaus, kërkoi direkt rikthimin e vizave për Shqiptarët. “Unë dua të di se cilët futim në shtëpi. Do të vijë shumë shpejt një debat me ministrin”, tha ajo.

Mbetet për të parë në seancën e radhës të planifikuar me tematikën “krimi i organizuar shqiptar në Holandë” nëse një shumicë e deputetëve do mbështesin propozimin e 3 partive kryesore për të rikthyer vizat për Shqiptarët.

Por nëse në Holandë diskutohet tashmë kjo masë e ashpër, atëherë premtimi i hapjes së negociatave në qershor nga ministri i Jashtëm duket më shumë një ëndërr sesa një realitet i arritshëm.

Të fundit