22/04/2024
7.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Me diplomë false u bë drejtoreshë e shkollës fillore të Kisella Vodës: dje u shkarkua menjëherë.

Kryetari i Komunës së Kisella Vodës, Orce Gjorgjievski ka shkarkuar nga detyra drejtoreshën e shkollës fillore, e cila ka pasur një diplomë false të gjuhës së huaj. Ai thotë se nuk ka kompromise për zbatimin e ligjeve dhe apelon tek institucionet kompetente që ta ndriçojnë rastin, duke punuar në mënyrë të paanshme dhe duke vepruar ekskluzivisht sipas legjislacionit legjislativ.

Gjorgjievski theksoi se drejtësia duhet të dalë në shesh dhe se nuk duhet të ketë pasoja negative për nxënësit dhe procesin mësimor-shkencor.

– Nuk ka kompromis kur ligji kërcënohet. Drejtori u shkarkua menjëherë. Pasi mora informacionin se një drejtoreshë e një shkolle fillore posedonte një diplomë false të gjuhës së huaj, mora vendim për shkarkimin e saj. Gjatë vetë përzgjedhjes, shqyrtimi i dokumentacionit dhe intervista nga Bordi i Shkollës nuk u arrit të konstatohej se dosjet nuk ishin të rregullta dhe u hartua një raport për përzgjedhjen e kandidatit më të mirë, i cili do të anulohet sapo të jetë e mundur, dhe së shpejti shkolla do të marrë një  drejtor të ri. theksoi Gjorgjievski.

Drejtësia duhet të dalë në shesh, thotë Gjorgjievski, pa pasoja negative në procesin mësimor-shkencor .

– I bëj thirrje institucioneve kompetente që ta ndriçojnë rastin deri në fund, në mënyrë të paanshme, ekskluzivisht të udhëhequr nga legjislacioni legjislativ. Sundimi i ligjit dhe puna në interes të të gjithë qytetarëve të Komunës së Kisella Vodës është interesi më i lartë, tha kryetari Orce Gjorgjievski./faktor.mk/përcjell TV KOHA

Të fundit