25/04/2024
6.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mickoski: Pas 19 janarit do të shpallim emrat e ministrave për qeverinë teknike

VMRO-DPMNE pas festës “Uji i bekuar” (19 janar) do t’i shpallë emrat e ministrave dhe zëvendësministrave për qeverinë teknike. Për këtë çështje deri më tani nuk ka pasur asnjë takim në mes liderit të partisë opozitare Hristijan Mickoski dhe kryeministrit dhe kryetarit të LSDM-së Dimitar Kovaçevski dhe sipas Mickoskit, nuk ka asnjë njoftim për takimin mes tyre.

“Pas Buzmit, do të kemi pamje të plotë të formacionit aktual. Ne nuk jemi të nxituar në atë front. VMRO-DPMNE ka një numër të madh të kuadrove që mund t’i përgjigjen pozitave të kërkuara. Sa i përket performancës së qeverisë teknike, mendoj se ato qeveri deri tani janë treguar të dobëta të mbushura me konflikte dhe frenime të shumta. Shikoni, a ju kujtohet ndonjë politikë progresive e zbatuar gjatë asaj periudhe, përgjigja është jo. Ajo që mbahet mend janë argumentet. Frenat. Vendime të rrëzuara. Dhe prandaj humbet koha për shtetin”. Prandaj propozova shfuqizimin e qeverisë teknike”, tha Mickoski.

I pyetur nëse Naqe Çulev do të jetë sërish ministër i Punëve të Brendshme në qeverinë teknike, ai tha se duhet të presim sepse ende nuk është marrë ndonjë vendim.

Lidhur me bisedimet e paralajmëruara me Kovaçevskin, ai tha se nuk kanë pasur takim dhe se siç thotë Mickoski, “nuk ka njoftim publik për takim të fshehtë” dhe konsideron se nuk ka nevojë që të takohen në takime të fshehta.

“Nuk e di për Kovaçevskin, por nuk kam asgjë sekrete për të ndarë me të. Unë e kuptoj atë. Ai dëshiron që ne të kemi një takim, pastaj ai u thotë atyre gjëra që nuk kanë ndodhur në partinë e tij, për të krijuar shpresa të rreme dhe kështu të krijojë pamjen e një lloj uniteti, në mënyrë që të mbështesë partinë në të cilën ka pakënaqësi të dukshme në disa baza”, tha Mickoski.

Të fundit