18/05/2024
17 C
Tetovo

Të tjera lajme

Përfaqësues nga Google, Microsoft dhe Spotify do të mbahet në Shkup një samit udhëheqës ndërkombëtar i fuqisë së inteligjencës artificiale

Për herë të parë në Shkup, nga 29 deri më 30 shtator 2023, në sallën e Operës dhe Baletit Kombëtar, do të mbahet një samit udhëheqës ndërkombëtar i teknologjisë së lartë. Tema e samitit është eksplorimi i fuqisë së inteligjencës artificiale dhe teknologjive të reja.

Ekspertët me famë botërore të inteligjencës artificiale nga kompanitë lider në botë si Microsoft, Google, Spotify, BBC, Boston Consulting Group, Wipro, Universal Robots dhe të tjerë do të jenë pjesë e folësve dhe panelistëve në edicionin e parë të “AI Tech Summit”. në Shkup.

Temat kryesore që do të trajtohen nga samiti janë: e ardhmja e punës në epokën e inteligjencës artificiale, normat etike dhe ligjore dhe aplikimi i tyre, përdorimi i inteligjencës artificiale në industri, si dhe bashkëpunimi dhe bashkëevoluimi i inteligjencës artificiale me njerëzit për përparimin e njerëzimit.

“AI Tech Summit” organizohet nga TBM Group, një kompani lider evropiane për organizimin e konferencave me famë botërore./meta.mk/

 

Të fundit