24/04/2024
14.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Sugareski: Dinamizimi i ndërtimit të autostradës Kërçovë-Ohër

Ministri i Transportit dhe Lidhjeve Goran Sugareski pret dinamizim të aktiviteteve për ndërtimin e autostradës Kërçovë-Ohër, pasi që “Eksim banka” kineze i njoftoi institucionet kompetente se do të paguhen 200 milionë eurot rezervë nga kredia e parë dhe 180 milionë nga kredia e dytë. Gjysma e autostradës, planifikohet të jetë në funksion vitin e ardhshëm, njofton Koha.mk

“Jemi të njoftuar se jemi të janë siguruar mjetet, në këtë periudhë duhet të jenë të kapshëm dhe seriozisht të dinamizohet procesi. Planifikojmë që periudhën e ardhshme të përpiqemi që 30-të kilometrat nga Ohri deri në Vërbjani t’i aftësojmë dhe të munde të vozitet në atë rrugë. Prakiksiht, më shumë se gjyma e autostradës të jetë në funksion, ndërsa të tjerët konform me afatin në vitin 2021”, tha Sugareski, duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve gjatë vizitës në zonën industriale Vizbeg.

Ai kumtoi se është nga fundi revizioni i projektit për ndërtim të dy kilometrave nga austostrada Shkup – Bllacë pas së ndërmarrja publike për rrugë shtetërore duhet të shpallë tender dhe të fillojnë aktivitetet ndërtimore. Punohet edhe në projektimin për 10,5 kilometrat tjera të autostradës që pritet të përfundohet vitin e ardhshëm.

Ministri informoi edhe se ende zgjasin mbledhjet e punës për Propozim ligjin për planifikim urbanistik, për të cilin dorëzuar 200 amendamente. Qëllimi është që të bëjmë ligj që nga njëra anë nuk do ta prishë zhvillimin ekonomik, ndërsa nga ana tjetër do të kemi mbrojtje të balancuar të mjedisit jetësor, gjelbërimin dhe tjera. Pres edhe në disa mbledhje pune amendamentet të shqyrtohen, me qëllim që në afat më të shpejtë të miratohet ligji. Ministria ka pranuar numër të madh të vërejtjeve që kanë qenë në ENER, por gjithmonë mundet më mirë, t’i bëjmë në mënyrë konsensuale me pjesëmarrje të të gjitha partive politike, odave dhe organizatave ekologjike”, tha Sugareski.

Analiza për privatzimin e Hekurudhave të Maqedonisë – Transport, siç tha, ende vijon dhe pritet të vjedhtë të ketë in formacione për mënyrën e dinamikës. (koha.mk)

Të fundit