13/04/2024
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Veljanovski në bisedë informative në Prokurori

Ish-kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanoski, sot është paraqitur në seancë dëgjimore në Prokurorinë për përndjekje të Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit. Ai në objektin e prokurorisë hyri përmes një hyrjen alternative, duke ju shmangur mediave.

Ai dyshohet të jetë një nga pesë organizatorët e dhunës në Kuvend më 27 prill të vitit 2017. Në shkurt Prokuroria kërkoi masën e paraburgimit për Vejanovskin, por Kuvendi i mundësoi të shpëtonte nga paraburgimi pasi që nuk u morr imunitetin i tij si deputet.

Raporti i ekspertizës thotë se nga telefoni i Veljanoskit, para dhe në ditën e përgjakshme janë dërguar 4 mesazhe drejtuar Nikolla Gruevskit.

Në kohën kur Talat Xhaferi u zgjodh kryetar i Kuvendit, Veljanoski kërkoi nga deputeti Ilija Dimovski të ruanin kabinetin e tij. Kurse nga Nikolla Todorov dërgoi një mesazh ku kërkonte të mblidhen njerëz para Kuvendit. Pas ngjarjeve, Veljanoski në mënyrë intensive komunikoi me deputetin Krsto Mukoski dhe shefin e sigurimit, Goran Gjoshevski Levi, të dy të dënuar.

Të fundit