18/06/2024
18.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Arbër Çeliku: Nuk jemi më pak se një milion, frika nga numri i shqiptarëve shtyu regjistrimin (Video)

Frika nga numri i shqiptarëve është shkaku kryesor pse u shty Regjistrimi në Maqedoninë e Veriut thotë me këmbëngulje profesori Arbër Çeliku, në intervistën e tij për gazetë Lajm. Këtë pohim të vetin e bazon duke iu qasur kësaj çështje nga të dhënat statistikore që nga koha e Jugosllavisë.

Në këtë intervistë, profesori Çeliku flet edhe për dukurinë shqetësuese të depopullimit masiv të trojeve tona dhe për fajin e politikës shqiptare. Çeliku paralajmëron edhe për dukruinë e interpretimit të gabuar të kritereve të Eurostatit për regjistrimin nga Enti i Statistikave, por ehde nga politika.
Intervistën e plotë mund ta përcillni në videon më poshtë:

Të fundit