24/05/2024
19.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Babovski: Kontrollojmë nëse frigoriferët në markete ftohin aq sa duhet, por gjobat janë të vogla

Drejtori i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë, Nikolçe Babovski, në emisionin “Utrinski” në “Telma” tha se kriza energjetike kontrollon edhe regjimin e temperaturës me të cilin mbahen produktet në tregje.

“Gjobat janë gati 1.000 dhe diçka euro, por mund të shumëzohen me 3, le të jetë maksimumi 4.000 euro, gjobë e cila nëse paguhet menjëherë përgjysmohet.

Ata kursejnë energjinë elektrike dhe ftohin produktet në mënyrë të papërshtatshme, nëse ka një regjim të papërshtatshëm temperaturash veprojmë menjëherë në vend. Temperatura në frigoriferë duhet të regjistrohet gjatë gjithë kohës dhe nuk duhet të ketë devijime”, tha Babovski.

Pas rastit të aflatoksinës së gjetur në qumësht, ai tha se situata është e qëndrueshme në tregun e vendit. Babovski thotë se kemi vetëm dy qumështore vendore që kanë të drejtë eksporti dhe aflatoksina kontrollohet gjatë eksportit.

Të fundit