18/06/2024
18.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Banorët e fshatit Odër shtruan një iftar të përbashkët

Banorët e fshatit Odër të komunës së Tearcës nën organizim të Bashkësisë Lokale dhe Xhamisë së këtij vendbanimi shtruan një iftar të përbashkët . Një iftar i pazakontë në ambient të hapur që nuk kishte ndodhur kurë më parë në këtë fshat, në prani të shumicës së banoëve të këtij vendbanimi të grupmoshave të ndryshme kryesisht të rinj, kështu vendosën që ta kalojnë iftarin e djeshëm banorët e fshatit Odër.

 

Ishte ryetari i Bashkësisë Lokale të fshatit Odër Naim Xhelili dhe Imami i Xhamisë Enes Halili së bashku me bashkëpunëtorët e tyre ata ftuan të gjithë bashkëqytetarët e tyre për të shijuar së bashku iftarin në një atmosfere të këtillë që do të mbahet mend nga çdonjëri që ishte pjesëmarrës në këtë iftar të këtij muaji të shenjtë të Ramazanit.

Ideja e organizimit të këtij iftari ishte që tek të rinjtë të përcillet mesazhi i bashkëjetesës me finjët, me bashkëqytetarët , mesazhi i solidaritetit, si dhe të ndjehet atmosfera e muajt të shenjtë të Ramazanit. Në këtë iftar i pranishëm ishte edhe hoxha i nderuar me prejardhje nga ky vendbanim Murat Ismaili, si dhe ish imami i xhamisë Isak Qamili i cili në një pjesë të madhe të jetës së tij ka shërbyer si imam në xhaminë e fshatit Odër, ata me këtë rast uruan banorët por edhe gjithë besimtarët e fesë Islame për muajin e shenjtë të Ramazanit me lutjet tek Allahu Fuqiplotë që të pranoj agjërimin, faljen dhe adhurimet e gjithë bsimtarëve mysliman.

Ky iftar për të rinjtë dhe fëmijët ishte një emocion i papërshkrueshëm nga atmosfera e krijuar, prandaj organizatorët Bashkësia Lokale e fshatit Odër dhe Xhamia e fshatit synojnë që iftarin e përbashkët me banorët e fshatit ta shndërrojnë në traditë që i njëjti të organizohet çdo vit në muajin e shenjtë të Ramazanit.

Të fundit