27/05/2024
11.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Beqir Karimani :NDRYSHIMI ËSHTË FEMËR! Dita Ndërkombëtare e Gruas nuk përfundon më 9 Mars

Gëzuar Ditën Ndërkombëtare të Gruas 2023
Në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, shpreh solidaritetin e plotë me të gjitha gratë në mbarë botën që luftojnë për të drejtat e tyre.
Dita Ndërkombëtare e Gruas ka mbi 100 vjet që egziston.
Që nga viti 1911, gratë – dhe gjithnjë e më shumë burra – kanë festuar “Ditën Ndërkombëtare të Gruas”.
Që nga viti 1911, kjo është përdorur për të tërhequr vëmendjen ndaj të drejtave të grave dhe barazisë gjinore në mbarë botën.
-Slogani i Kombeve të Bashkuara është: “DigitALL: Inovacioni dhe teknologjia për barazinë gjinore” – synon të tërheqë vëmendjen për faktin se gratë kanë të drejtë të marrin pjesë edhe më shumë në botën dixhitale.
-UN Women Germany:
formulon gjithashtu një kërkesë të qartë: “Jetoni utopitë feministe.
Së bashku për një botë të drejtë”.
-Aleanca e veprimit
Dita Ndërkombëtare e Gruas bën thirrje për pranimin dhe kapjen e drejtësisë gjinore
..
Për gratë me fuqi të vërtetë dhe ato që duan të bëhen të tilla.
Unê mblodha një përzgjedhje për Ditën Ndërkombëtare të Gruas 2023
Thënie për Ditën Ndërkombëtare të Gruas 2023:
Çfarë t’i thuash një gruaje në Ditën Ndërkombëtare të Gruas!?
Po pra:
Gëzuar Ditën e Gruas, dashuria ime! Për faktin se ne mund të vazhdojmë të luftojmë dhe se nuk na hiqet e drejta për t’u ngritur për veten tonë.
Le të vazhdojmë të luftojmë me vendosmëri për qëllimet tona dhe të frymëzojmë njëri-tjetrin.
Jini të guximshëme dhe të forta, thjesht jini ju një grua.
Gëzuar gjininë femërore!
Lavdërime për të gjitha nënat, motrat, gjyshet, të dashurat, koleget dhe gëzuar JU femrat:
Urime Ditën Ndërkombëtare të Gruas!
Natyrisht, Dita Ndërkombëtare e Gruas duhet të tregojë edhe se sa e fortë është gjinia femërore.
Për gratë me fuqi të vërtetë dhe ato që duhet dhe duan të bëhen një,
ka edhe thënie të veçanta për Ditën Ndërkombëtare të Gruas 2023:
Në punë ne gjithmonë kërkojmë pesë burra punëtorë – ose një grua – për detyrat e vështira.
Një burrë duhet të bëjë atë që duhet të bëjë një burrë – dhe një grua duhet t’i tregojë atij se çfarë është kjo.
Burrat nxjerrin vetëm mbeturinat – por gratë lindin fëmijë.
Ti Femër je krenare, je e guximshme, je e fortë, je e pamposhtur, je e mahnitshme, je e zgjuar, je e bukur – je grua!
Princeshat drejtojnë kurorat e tyre dhe thjesht vazhdojnë të ecin.
Por ju jeni një mbretëreshë dhe goditni kundër me shpatën tuaj.
Fjala “grua” ka katër shkronja:
B – O – S – A
Në “Ditën Ndërkombëtare të Gruas” nuk ka pse të jetë gjithmonë luftarake.
Ndonjëherë është gjithashtu mirë kur tërhiqni vëmendjen ndaj ankesave në mënyrë humoristike – ose thjesht bëni një buzëqeshje në fytyrat e qenieve njerëzore.
***
Thënie qesharake dhe plot dashuri për Ditën Ndërkombëtare të Gruas 2023:
Nuk na intereson se çfarë gjinie është foshnja – ajo që ka rëndësi se eshtê vajzë, le të jetë e shëndetshme.
Burrat mund të binden, gratë duhet të binden.
Për shkak se sot është Dita Ndërkombëtare e Gruas, ju duhet të trajtoheni si një princeshë – gjithçka është në thelb njësoj si gjithmonë.
Gratë e forta nuk dorëzohen: ato qajnë shkurt dhe pastaj vazhdojnë.
Një nëne i duhen 20 vjet për ta bërë një djalë në një burrë.
Një gruaje i duhen 20 minuta për të bërë budalla një burrë.
Gratë i duan gjërat e thjeshta në jetë – si burrat.
Më pëlqen të kaloj në ferr për të dashurat e mia, madje u tregoj burrave rrugën për atje.
Më në fund, ja një këshillë tjetër për të gjithë meshkujt mendjengushtë atje: Dita Ndërkombëtare e Gruas nuk përfundon më 9 Mars.
Gjithë të mirat, të dashura gra!
G e z u a r FESTËN 🥂 🎉 🎆

Beqir Karimani

Të fundit