18/06/2024
18.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Bilall Kasami flet në cilësinë e Bashkëkryesuesit të Delegacionit në Komisionin e Përzier Parlamentar- Republika e Maqedonisë së Veriut dhe Bashkimi Evropian

Slloovenia është përkrahës i sinqert dhe i zellshëm i integrimit të vendeve të ballkanit perendimoprë e kryesisht të Maqedonisë së Veriut. Kryesimi i Sllovenisë vjen në momentet kurBE po përballet me shumë sfida në lidhje me pandeminë dhe menaxhimin e pasojave postpandemike. Pocesin e reflektimit për të ardhmen e saj dhe mënyrën e funksionimit të institucioneve të saj, ka thënl kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami shkruan TOP24.

Kasami më tej shtoi sepa vaksinim masiv të popullatës nuk do të mundemi të vazhdojmë më tej.

Maqedonia e Veriut si vend që nga viti 2009 ka rekomandim për vazhdimin e negociatave me BE-në, e vlerësojmë pozitivisht prioritetin e kryesisë për fokus më të madh në vendet e ballkanit perendimorë, ka thënë Kasami.TOP24

Ai për fund tha se si komunitet i përzier parlamentar trup i formuar me marëveshjen e stabilizim asocimit do vazhdojmë që të veprojmë në mënyrë unifikuese së bashku me kolegët tanë të parlamentit europian dhe të punojmë së bashku për çështje me interes të pëbashkët.

Të fundit