23/04/2024
6.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Bojan Jovanovski në PTHP Shkup do të vazhdojë të dorëzojë kallëzime penale

Bojan Jovanovski, i cili është i dënuar në lëndën “Reket”, sot përsëri do të dërgohet në Prokurorinë Themelore Publike të Shkupit që të përfundojë me dorëzimin e kallëzimeve penale në procesverbal.

Jovanovski më 25 qershor ishte në Prokurori, por atëherë nuk kishte përfunduar me dorëzimin e kallëzimeve dhe procesverbali kishte mbetur i hapur, pas çka i kishin caktuar termin të ri për sot.

Avokati i Jovanovskit, Sashko Dukovski javën e kaluar deklaroi se kallëzimet janë për funksionarë të institucioneve shtetërore, por edhe për persona jashtë tyre. Gjatë kësaj, theksoi se kallëzimet penale janë për vepra keqpërdorim i pozitës zyrtare dhe autorizimeve, zhvatje, mashtrim, dhënien e deklaratave të rrejshme, trajtim joadekuat, torturë…

Jovanovski në rastin “Reket” ishte dënuar me nëntë vite burg, ndërsa ish prokuroja speciale Katica Janeva me shtatë vite burg. fc/

Të fundit