20/06/2024
29.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

ÇKA NDODHI ME VAKSINAT PËR GRIPIN SEZONAL?

Pamundësia për të caktuar një termin për pacientët që i takon të marrin një vaksinë falas me sistemin “Termini im”ishte një situatë e hasur nga shumë mjekë të përgjithshëm. Doktoresha Liljana Kojiç, e cila është një mjeke familjare në Shkup, është një prej tyre.

“Kur arritëm në punë në mëngjes, menuja u hap dhe menuja tregoi një listë të gjatë të termave vetëm për fëmijët dhe gratë shtatzëna, por jo për pacientët me sëmundje kronike. Nuk ishte e mundur të hyja për një kohë edhe në kushtet për kategoritë që u lëshuan, infermierja për një kohë arriti të hynte dhe të caktonte një takim vetëm për një fëmijë dhe një grua shtatzënë. “Nuk kishte asnjë mundësi për të caktuar një takim për kategoritë e tjera të pacientëve,” tha Kojiç për Rel.

Nga ana tjetër, Ministria e Shëndetësisë njoftoi ditën e parë të martën dje se ka filluar vaksinimi kundër gripit sezonal dhe se qytetarët mund të caktojnë takime për vaksinim falas përmes mjekut të tyre të familjes. Por, në të njëjtën ditë, situata në terren me të cilën u përballën mjekët e familjes dhe qytetarët, sipas dëshmive të tyre, është larg organizimit. (INA)

Të fundit