27/05/2024
18.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Dënim me burg të përjetshëm për të akuzuarën që vrau prindërit dhe motrën e saj në Dibër

U dënua me burgim të përjetshëm e akuzuara B.P. nga Dibra e cila më 26 gusht 2018 në shtëpinë e saj vrau prindërit dhe motrën e vogël.

Aktgjykimi u miratua nga Gjykata Themelore në Gostivar, ndërsa B.P. u dënua me burgim të përjetshëm për tre krime – vrasje.

Njëri nga të akuzuarit që ndihmoi të akuzuarën u dënua me 10 vjet burg, ndërsa për një të akuzuar tjetër do të vazhdojë procedura gjyqësore për kryerjen e veprës penale – prodhim, mbajtje pa leje, ndërmjetësim dhe trafikim të armëve dhe eksplozive.

Prokuroria e Gostivarit është e pakënaqur me vendimin e gjykatës për dy të akuzuarit që ndihmuan në ekzekutimin e vrasjes dhe paralajmëruan ankesë për aktgjykimin.

Dënimi me burgim të përjetshëm për të akuzuarin B.P. vjen pas procedurën hetimore gjithëpërfshirës në të cilin Prokuroria dha prova, gjatë së cilës gjatë gjykimit vërtetoi se ajo në shtëpinë e familjes në Dibër, duke qëlluar në distancë të afërt me një armë të kalibrit 7.65 mm së pari vrau nënën dhe babanë e saj, dhe më pas dhe motrën e vogël. Një ditë para se të kryhej krimi, e dënuara kontaktoi të dënuarin e dytë me telefon dhe e takoi në Gostivar. Ai i huazoi një automjet dhe së bashku ata u nisën për në Dibër për të blerë armë. Në të njëjtën ditë, pranë spitalit të qytetit në Dibër, ata u takuan me të akuzuarin e tretë, i cili u siguroi atyre një armë dhe një kornizë me pesë plumba. Pas kryerjes së krimit, e dënuara shkoi në Strugë, ku ajo takoi të dënuarin e dytë dhe i dha çelësat e automjetit për ta kthyer në Gostivar, pas së cilës ajo mori një taksi në aeroportin e Shkupit nga ku me aeroplan u nis për në Itali.

Të fundit