17/06/2024
23.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Diabetikët nesër do të mbajnë protestë paralajmëruese para Ministrisë së Shëndetësisë për shkak se nuk kanë terapi

Diabetikët, nesër në orën 19:00 do të dalin në protestë paralajmëruese para Ministrisë së Shëndetësisë pasi nuk kanë terapi dhe prej muajsh kanë mbetur pa shirita dhe glukometra. Federata e shoqatave të diabetikëve të Maqedonisë vendosi të protestojë pas durimit të gjatë, konstruktivitetit dhe bashkëpunimit.

Kanë mbaruar të gjitha afatet, lojërat dhe manipulimet e shpikura e të sajuara, logjike, ligjore,… Koha e gënjeshtrave dhe e shpifjeve të 150 mijë qytetarëve, 45 mijë personave me diabet me insulinë ka kaluar! Gjithçka që mundi të bënte Ministria ‘jonë’ e Shëndetësisë dhe Qeveria ‘jonë’, manipuluan 700 fëmijë dhe të rinj me pompa, komplete pompash, sensorë, glukometra dhe terapi! Ne kemi terapinë më inovative me insulinë dhe antidiabetike, faleminderit, por nuk e marrim! Pse? Sepse kanë kaluar të gjitha afatet për administratën dhe përgjegjësit… sepse ka ardhur koha që ne të marrim atë që na takon sipas Kushtetutës, ligjit dhe buxhetit”, thotë Unioni.

I ndërgjegjshëm për vapën, Sindikata fton në protestë të gjithë ata që kanë mundësi të ushqehen me gji./makfax/

Të fundit