25/07/2024
17.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Dibra, Qendra Zhupë dhe Reka dje 17 orë pa rrymë

I tërë rajoni konsumues dibran dhe ishte pa energji elektrike për rreth 17 orë, prej orës 7:00 deri në orën 23:40.

Paraprakisht u paralajmërua se për shkak të ndërhyrjeve teknike në Hidroelektranën “Shpilje” afër Dibrës, pa energji elektrike, rajoni më i gjerë dibranë do të mbetet prej orës 6:00 deri në orën 19:00.

“Gjatë servisimit të rregullt të lidhjes rregulluese të transformatorit rregullues 110/35 kilovoltësh u paraqit problem për çka u nevojit angazhim plotësues. Për atë shkak rajoni mbeti pa energji elektrike, më gjatë nga që ishte planifikuar”, deklaruan për MIA-n nga ELEM-i.

Rajoni konsumues dibran i përfshin komunat Dibër, Qendër Zhupë dhe rajonin e Rekës, komuna Mavrovë dhe Rostushë, e cila përfshin mbi katër mijë konsumatorë, persona juridikë dhe fizikë.

Pakënaqësi nga ndërprerja e gjatë e rrymës shfaqën edhe bizneset, të cilët ankohen se u është shkaktuar dëm material.

Të fundit