13/07/2024
24.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Djali vrasës i bëri mjekëve një pyetje të frikshme, ata nuk dinin çfarë t’i thoshin

Djaloshi vrasës që vrau me armën e të atit tetë bashkëmoshatarë dhe një roje në shkollën fillore “Vladislav Ribnikar”, as sot, gjashtë ditë pas aktit monstruoz, nuk është penduar. Ai ndodhet në izolim në Klinikën e Neurologjisë dhe Psikiatrisë për Fëmijë dhe Adoleshent të Dr.Subotiçit, plotësisht i qetë dhe ka vetëm dy pyetje: “Kur do të dal nga këtu?” dhe “Cilat janë reagimet për atë që kam bërë?”.

Sipas “Blitz”, djali vrasës nuk ka kërkuar asnjë kontakt dhe as nuk ka kërkuar të shohë prindërit e tij.

– Asnjë kërkesë, as për prindërit nuk pyeti. Interesat e tij të vetme janë kur del dhe cilat janë reagimet për aktin e tij – thotë burimi i “Blitz” serb.

Duke përshkruar gjendjen aktuale të djalit, burimi i “Blitz” shprehet se djali vrasës mendon dhe sillet sikur të jetë momenti kur do të largohet nga Klinika, pra kur do të jetë i lirë.

Ai është në pritje të atij momenti dhe është i bindur qartë se duhet të jetë këto ditë.

– Pyetja e dytë që bën është se çfarë ndikimi ka lënë, çfarë reagimesh. Çfarë ndodh jashtë dhe ai pret të jetë popullor. Pritjet e tij janë fjalë për fjalë që ata të mblidhen nën dritaren e tij dhe t’i këndojnë – shpjegon bashkëbiseduesi.

Siç raporton Blitz, nxënësit të klasës së shtatë nuk i jepen as qetësues, pasi është “plotësisht i qetë”. Ai nuk ka nevojë për to.

Ekipi mjekësor po punon për përcaktimin e fakteve dhe gjendjes së djalit, i cili i parapriu aktit monstruoz, por edhe gjatë ekzekutimit.

Ai nuk i vrau shokët edhe pse kishte edhe dy plumba të tjerë, pra 34 plumba.

Siç shkruan Blitz, ai e ndaloi fushatën e tij të përgjakshme, sepse ndjeu se po i merrej fryma.

Me gjithë egërsinë e tij, fëmijët e mbijetuar u shpëtuan nga një sulm paniku që pati ky djalë në një moment. Hyri në oborr, zbrazi armën dhe thirri policinë.

Një tragjedi e paprecedentë në Serbi ka ndodhur më 3 maj në shkollën fillore të Beogradit në Vraçar, kur një nxënës i klasës së shtatë ka hyrë në shkollë me armën e babait të tij. Fillimisht vrau rojen e shkollës Dragan Vllahoviq dhe nxënësit në detyrë, e më pas vazhdoi tërbimin nëpër sallën e shkollës deri në zyrën e historisë. Atje vrau pesë bashkëmoshatarë të tij, plagosi një mësues historie dhe gjashtë nxënës të tjerë.

Të fundit