22/04/2024
12.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Dr. Shopova: Derisa sistemi ynë shëndetësor funksionon me donacione, në Serbinë fqinje është ndërtuar dhe pajisur një Qendër Klinike!

Prim. Dr.Zaklina Shopova nga Klinika Infektive në një postim në profilin e saj në Facebook ka thënë se sektori i shëndetësisë në vendin tonë funksionon me donacione, në Serbinë fqinje është ndërtuar dhe pajisur Qendra Klinike.

Në këtë krizë shëndetësore si të ministrit të mëparshëm ashtu edhe të këtij ministri, funksionimi i sistemit shëndetësor është reduktuar në donacione: 1. pajisje mbrojtëse të dhuruara, 2. dezinfektues të dhuruar, 3. barna të dhuruara, 4. aparate të dhuruara – megjithëse nuk i bëj. e di nëse të premtuarit kanë ardhur respiratorë, e nëse ka ardhur, Filipçe nuk ka thënë se ku ndodhen!? 5. vaksina të dhuruara… dhe shumë gjëra të tjera… shkruan ajo.
Shopova përshëndeti donacionin e fundit nga Granti Socio-Ekonomik i Japonisë, pajisje të reja mjekësore për trajtimin e pacientëve pas Covid, por gjithashtu i kërkoi ministres Sally:

-1.Ku do të trajtohen këta të sëmurë post-kuid

2. A keni zhvilluar protokolle për këta pacientë?

3. A keni dhënë gjithçka në ato protokolle për secilin pacient, në mënyrë që protokolli të jetë i vlefshëm për ju, dhe jo thjesht i bashkangjitur faqes

4. A e dini se cili nga cili specialitet do t’i trajtojë
5. A keni përgatitur udhëzime se si do të referohen këta pacientë, që të mos referohen nga institucioni në institucion, që të mos ketë pacientë të pakënaqur, mjekë familjarë, specialistë…- pyeti dr. Shopova.

Pyetjet mbeten të hapura, tani për tani!

Të fundit