15/06/2024
22.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Dy paciente morën pjesë në hetimin për Onkologjinë të Prokurorisë

Ajo që mund t’ju them me siguri është se procedura është në vazhdim e sipër, ende po mblidhen dëshmi dhe të dhëna dhe besojmë se janë në rrugën e duhur. Jemi të bindur për angazhimin e dy prokuroreve përgjegjëse për rastin dhe presim një rezultat pozitiv nga i gjithë hetimi.

Këtë e publikou në fejsbuk, Elizabeta Ristovska, një nga pacientet e përfshira në hetimin e Prokurorisë Publike për rastin Onkologjia.

“Mirëdita, të dashur miq dhe të gjithë të prekurit nga rasti i Onkologjisë. Sot për herë të parë unë dhe Katerina Millosheva jemi thirrur nga PTHP dhe jemi njohur me procedurën para hetimore. Ju premtoj se atje do të jemi përfaqësues të denjë që do të marrin pjesë aktivisht në të gjithë procesin. Në emër të prokurorëve publikë, ju lus të gjithë ju që keni ndonjë parregullsi në mjekim, që nuk keni marrë nënshkrim për ndonjë ilaç, terapi apo keni hasur ndonjë problem, i cili mbështetet me fakte, të kontaktoni PTHP-në ose më dërgoni emrin, mbiemrin dhe numrin tuaj amë që të ngritet hetim dhe do të ndihmojë në rastin e përgjithshëm”, thuhet në postimin e saj në Fejsbuk.

Shton se tubimi paqësor çdo ditë në orën 19 para PTHP-së vazhdon.

Takimi vijon pasi Prokuroria informoi se një grup joformal pacientësh nga Klinika e Onkologjisë kanë dorëzuar një listë me tre pacientë të drejtpërdrejtë dhe një të afërm të një pacienti në Klinikë, të cilët do të përfshiheshin dhe do të merrnin një pasqyrë të drejtpërdrejtë në të gjitha provat e mbledhura gjatë procedurës.

Akuzat për abuzim me terapinë e kancerit në Klinikën e Onkologjisë shkaktuan një sërë reagimesh nga të gjitha anët. Autoritetet sigurojnë se po mblidhen prova dhe po hetohen akuzat për krime të kryera dhe qytetarët dhe pacientët po organizojnë protesta duke kërkuar llogari.

Të fundit