22/04/2024
6.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

ESHS-Maqedoni: Vitin e kaluar u diplomuan 7.753 studentë, 12.2 për qind më shumë se në 2020

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave (ESHS), në vitin 2021, në shkollat e larta profesionale ​​dhe fakultete në Maqedoninë e Veriut kanë diplomuar gjithsej 7.753 studentë, që është një rritje prej 12.2 për qind krahasuar me vitin 2020.

Nga numri i përgjithshëm i të diplomuarve, 6.528 ose 84.2 për qind kanë qenë studentë të rregullt dhe 1.225 ose 15.8 për qind e studentëve kanë qenë jo të rregullt.

Nga të diplomuarit, 58.8 për qind janë studente femra.

Në afat të caktuar kanë diplomuar

28 për qind e numrit të përgjithshëm të studentëve, ndërsa 72 për qind pas afatit të caktuar./Telegrafi/

Të fundit