22/04/2024
11.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Fillon projekti për avancimin e digjitalizimit në vend

Fillimi i projektit që synon promovimin e digjitalizimit të Maqedonisë së Veriut, i cili zbatohet me mbështetje financiare nga Estonia dhe SHBA-ja, zyrtarisht u shënua në takim me zëvendëskryeministrin për çështje evropiane Nikolla Dimitrov me ekipi nga Qendra estoneze për zhvillim ndërkombëtar dhe përfaqësues të ambasadës amerikane në vend.

Siç informojnë nga Sekretariati për çështje evropiane, në takim janë riafirmuar qëllimet e projekti dhe u specifikuan aktivitetet që do të zbatohen në periudhën e ardhshme, me zëvendëskryeministrin Dimitrov duke theksuar rëndësinë e procesit të dixhitalizimit në kontekstin e integrimit evropian partneriteti dhe mbështetja që promovon parimin e menaxhimit të mirë.

“Digjitalizimi është një aspekt i rëndësishëm i procesit të evropianizimit sepse do të përmirësojë cilësinë dhe efikasitetin në ofrimin e shërbimeve për qytetarët, do të sigurojë vazhdimësinë dhe funksionimin e qetë të institucioneve, por është gjithashtu një mjet i suksesshëm në luftën kundër korrupsionit. Transferimi i përvojës estoneze në bashkëpunim me një partner strategjik siç janë Shtetet e Bashkuara është një mundësi e madhe për të krijuar një histori dixhitale të suksesshme në Maqedoninë e Veriut”, deklaroi Dimitrov, transmetojnë nga SÇE.

Ky projekt paraqet bashkëpunim të parë trepalësh midis Maqedonisë së Veriut, Estonisë dhe SHBA-së, të orientuar ndaj mbështetjes së procesit të përafrimit ndaj standardeve evropiane dhe avancimin e integrimit evropian.

Shtojnë se në kuadër të vizitës, përfaqësuesit e Qendërs estoneze për zhvillim ndërkombëtar do të realizojnë takime me shumë institucione, donatorë ndërkombëtarë, përfaqësues nga sektori privat dhe qytetar të cilët janë aktorë aktiv në këtë fushë. Qëllimi i këtyre takimeve është hartimi i gjendjeve lidhur me digjitalizimin e proceseve dhe shërbimeve, si pikënisje për zbatimin e mëtutjeshëm të projektit, ndërsa të premten, 24 shtator, do të mbahet edhe konferencë për shtyp për prezantimin e qëllimeve dhe aktiviteteve projektuese.

Të fundit