24/05/2024
19.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

FRODEM: Zgjedhjet të zgjasin tre deri në pesë ditë

FRODEM po i ndjek me vëmendje të madhe tensionet dhe aktrimin në lidhje me përcaktimin e datës së zgjedhjeve nga drejtuesit e DPMNE-së dhe LSDM-së. Të dy palët me matematikat e tyre ku fatkeqësisht më i manipuluari është kujdesi i supozuar për shëndetin e njeriut. Dhe ata që duan zgjedhje të shpejta dhe ata që kanë frikë prej tyre me të njëjtën këngë “Shëndeti i votuesve është më i rëndësishmi”, ndërsa e vërteta është se disa duan të qëndrojnë përsëri në pushtet derisa është koha, ndërsa të tjerët më lehtë dhe më të shumtë të vinë në pushtet.

Sipas FRODEM, si pjesë e koalicionit “Asnjëherë e Veriut, Vetëm Maqedoni”, për shkak të qeverisë teknike jo kompetente, shkruaj-fshin dekretet e miratuara, janë deficiti më i madh buxhetor si dhe për shkak të funksionimit të institucioneve të qëndrueshme dhe më të përgatitur ta mirëpresim valën e re të mundshme të virusit Kovid-19 në shtator, duhen zgjedhje urgjente dhe të shpejta.

Kjo është arsyeja pse e porosisim aktorin e shkallës së tretë dhe liderin e imponuar Mickovski që të ndalet të turpërohet dhe ta manipulojë publikun dhe anëtarësimin duke i bojkotuar zgjedhjet dhe ta vonojë miratimin e vendimit për datën e zgjedhjeve për shkak të shqetësimeve të tij të pretenduara për shëndetin e votuesve, ndërsa ndërkohë në fshehtësi të negociojë me LSDM-në dhe të blejë kohë.

Kjo është arsyeja pse koalicioni “Asnjëherë e Veriut, Vetëm Maqedoni” kërkon që qeveria teknike ta ndryshojë Kodin Zgjedhor dhe të lejojë që votimi në këto zgjedhje të zgjasë 3-5 ditë në mënyrë që Protokolli Zgjedhor të zbatohet sa më shpejt të jetë e mundur, maksimalisht të mbrohet shëndeti i votuesve dhe nxënësve të tjerë në zgjedhje, si dhe të mundësohet pjesëmarrje më e madhe dhe me ketë edhe legjitimitet më i madh në zgjedhje. Zgjedhjet me pjesëmarrje të ulët nuk do të jenë të drejta, të ndershme dhe të ligjshme, pavarësisht nëse ato zhvillohen në korrik, gusht ose shtator.

P.S. Një thënie e vjetër thotë se “frika e mbron vreshtin”, ndërsa ne “vetëm bojkotimi i zgjedhjeve e shpëton Mickoskin nga karriga e rehatshme e partisë”.

FRODEM

Të fundit