14/06/2024
21.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Gashi dhe Sela i përgjigjen ftesës së Ali Ahmetit për takim

Lideri i Aleancës për Shqiptarët, Zijadin Sela dhe ai i Alternativës, Afrim Gashi, i janë përgjigjur zyrtarisht kryetarit të BDI-së Ali Ahmeti lidhur me ftesën për takim. Ja përgjigja e tyre e plotë:

I nderuari Kryetar i Bashkimit Demokratik për Integrim,

Pas ftesës së pranuar nga ju për një takim të Tryezës së Partive Parlamentare Shqiptare, dëshirojmë t’ju përgjigjemi se koalicioni Aleanca për Shqiptarët & Alternativa parimisht është dakord për një takim të tillë.
Ne mendojmë se mekanizmi politik i Tryezës është një instrument i rëndësishëm politik për koordinimin e qëndrimeve të partive parlamentare shqiptare dhe, si i tillë, mendojmë se duhet të vazhdojë të kultivohet për artikulimin e interesave shqiptare në Maqedoninë e Veriut.
Në funksion të një takimi përmbajtjesor dhe të frytshëm, do të ishte mirë që ftesa të ketë edhe një propozim për rend dite, në mënyrë që të kemi një ide më të qartë për arsyen e organizimit të takimit të Tryezës së Partive Parlamentare Shqiptare.
Në këtë drejtim konsiderojeni mundësinë e një date tjetër duke nisur nga e hëna (17.08.2020) e tutje, sigurisht duke na njoftuar disa ditë më herët me rendin e ditës së takimit.

Sinqerisht!

Ziadin Sela
Afrim Gashi

Të fundit