17/06/2024
25.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Gjenden mbeturina mjekësore në QS “Boris Trajkovski”, Inspektorët e qytetit hetojnë rastin

Ekipet e Inspektoratit të Qytetit me mbështetjen e Eko-patrullës së NP “Higjiena Komunale” – Shkup dhe fundjavën e kaluar kanë kryer veprime në kontrollin e hapësirave publike në lidhje me hedhjen jo të duhur të mbeturinave.

Gjatë kohës së këtyre veprimeve, siç kumtuan autoritetet e qytetit, në një kontejner mbeturinash komunale të vendosur pranë QS “Boris Trajkovski” u gjetën mbeturina mjekësore të hedhura në mënyrë jo të duhur (shiringa).

“Shërbimet e inspektimit në periudhën e ardhshme do të punojnë për të gjetur laboratorin që deponon në mënyrë jo të duhur mbeturinat mjekësore, pas së cilës ato do të sanksionohen”, thuhet në kumtesën e Qytetit të Shkupit.

Gjatë ditës së djeshme u kontaktuan shërbimet speciale të NP “Drislla”, të cilët me pajisje speciale morën mbeturinat mjekësore dhe i transportuan në depon, ku do të trajtohen siç duhet.

Qyteti i Shkupit u bën apel qytetarëve që të mbrojnë mjedisin dhe hapësirat publike nga ndotja, ndërsa të deponojnë mbeturinat shtëpiake vetëm në kontejnerët e destinuar për mbeturina komunale. Qyteti i Shkupit u bën apel të gjitha ndërmarrjeve që punojnë me mbeturinat mjekësore të zbatojnë rregulloret dhe procedurat ligjore për deponimin dhe trajtimin e këtyre mbeturinave.

Ndërkohë, NP “Higjiena Komunale” prezantoi risitë në shërbimin për grumbullimin dhe transportimin e mbeturinave të mëdha nga shtëpitë e qytetarëve. Banorët e qytetit të Shkupit, të cilët kanë nevojë të largojnë mobiliet e tyre të vjetra dhe pajisjet elektrike dhe elektrike të papërdorshme, mund të lajmërohen në shërbimin pa pagesë për mbledhjen dhe transportimin e mbeturinave me automjetet speciale të NP “Higjiena Komunale” në numrin e telefonit pa pagesë 0800 222 33. Me ndryshimet e paraqitura të shërbimit, qytetarët do të kenë mundësinë të zgjedhin mundësinë që mbeturinat e tyre të mëdha të merren direkt nga brenda shtëpisë, qoftë për ato individuale apo shtëpiake kolektive. Shërbimi për grumbullimin e mbeturinave të mëdha nga shtëpitë e qytetarëve është në përputhje me listën e çmimeve të NP “Higjiena Komunale”. bs/fab

Të fundit