20/05/2024
17.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Gjykimin e Zeqirit do ta udhëheq e njëjta gjyqtare që po gjykon edhe Rashkovskin

Fanka Jançuleva Mihailovska është gjyqtarja e caktuar për të udhëhequr gjykimin në të cilin ish-sekretari i përgjithshëm i qeverisë, Muhammed Zeqiri, akuzohet për keqpërdorim të pozitës zyrtare.

Më 15 dhjetor 2022 fillon gjykimi për rastin në të cilin Zeqiri akuzohet se ka dëmtuar buxhetin e shtetit për 89.385.255,00 denarë.

Sipas aktakuzës, i akuzuari, si zyrtar i Sekretarit të Përgjithshëm të Qeverisë, me dashje ka kryer dy veprime të lidhura me kohën që paraqesin ekzekutime të shumta të së njëjtës vepër.

Në periudhën nga prilli 2021 deri në mars 2022, ai, duke shfrytëzuar pozitën dhe autoritetin e tij zyrtar, ka vepruar në kundërshtim me dispozitat e Ligjit për Prokurim Publik dhe në dy raste, pa kryer procedurë përkatëse për prokurim publik, në të cilën në mënyrë konkurruese. , është zgjedhur një person juridik për kryerjen e aktiviteteve të nevojshme, ka lidhur dy kontrata me dy persona juridikë si ofrues të shërbimeve, thuhet në aktakuzë.

Gjyqtarja Fanka Jançuleva – Mihailovska e udhëheq procesin “Software”, në të cilin i pandehuri i parë është Draghi Rashkovski, po ashtu ish-sekretar i përgjithshëm i Qeverisë.

Të fundit