24/05/2024
11.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Gjysëm miliardë euro brenda një viti, qytetarët harxhojnë në lojëra të fatit

Vitin e kaluar qytetarët kanë lënë 488.3 milionë euro në 18 kompani nga sektori “organizatorë të basteve dhe lojërave të fatit”. Kjo është dukshëm më shumë se viti 2020, kur në sektor hynë 366 milionë euro. Kjo është gjithashtu e kuptueshme, duke qenë se në vitin 2020, për shkak të pandemisë, ka pasur karantina dhe ndalime për të shkuar në pika bastesh dhe në ambiente të mbyllura.

Nëse marrim parasysh sasinë e parave në lojë, rreth një miliard euro (kjo nuk është një listë përfundimtare e të gjitha kompanive nga ky aktivitet, por këtu janë pothuajse të gjitha dhe më të mëdhatë), nuk mund të shmanget përshtypja se njerëzit tanë duan të luajnë. me fat. Shumë ekonomistë dhe sociologë shpesh theksonin në publik se “sa më të varfër të jenë njerëzit, aq më të prirur janë të luajnë lojëra fati”. Nga gati gjysmë miliard euro të investuara, dikush i vodhi. Por bastet dhe kumari janë të tilla që shumë do të humbasin para. Disa humbje janë të parëndësishme, në fakt janë para të planifikuara për një mbledhje shoqërore pak të lirë, me një biletë në dorë në një dyqan bastesh sportive, si në një kafene për një pije. Por disa kushtojnë shumë – aq sa kanë shkatërruar familje të tëra.

Megjithatë, bixhozi ka ekzistuar dhe do të ekzistojë. Sipas asaj që mund të gjendet në literaturë, automati i parë u shpik nga mekaniku i automobilave Charles Fay në 1895 dhe ai e instaloi atë në punëtorinë e tij të automekanikës në San Francisko. Klientët mund të luanin ndërsa makinat e tyre po riparoheshin. Së shpejti kazinotë mësuan për këtë shpikje dhe filluan të përdorin makinat e fatit.

Mamie Stoker vlerësohet si personi i parë që mori një licencë për të hapur një kazino. Kjo ngjarje ndodhi në vitin 1920, natyrisht – në Las Vegas.

Portali “Pari” bëri një analizë të kazinove tona – basteshkruesve dhe organizatorëve të lojërave të fatit. Të dhënat nga platforma BusinessNetwork.mk tregojnë se fitimet e tyre variojnë nga 78.000 euro deri në 15.7 milionë euro.

Siç shihet nga të dhënat, kompania ku lihen më shumë para në makineritë për lojën e fatit “Pro Betting”, pra e cila vitin e kaluar bëri një xhiro prej 83.7 milionë eurosh, ka një fitim “të lirshëm”. vetëm 78.000 euro. Është fitimi më i vogël i kompanive nga ky aktivitet që analizuam, të realizuar vitin e kaluar.

Fitim më të madh e ka realizuar Video Lotaria Shtetërore e RSM – CASINOS AUSTRIA DOO Shkup. Aty fitimi është sa 15.7 milionë euro. Por ajo që është veçanërisht interesante është se ky fitim është në qarkullim prej 67,4 milionë euro, që tregon se çdo denar i katërt i qarkullimit është për fitim të kompanisë.

Më e vogla për sa i përket të ardhurave në këtë kompani është “Sport Life Gaming”, pjesë e “Sport Life Group” e cila ka kompaninë e klubeve të automateve për lojëra fati dhe për baste – “Sport Life Trading”. Vitin e kaluar në “Sport Life Gaming” janë derdhur 3.7 milionë euro nga automatet, të cilat sollën një fitim solid prej 948 mijë euro.

Humbësit:

Nga të dhënat shihet se 3 lojtarë të mëdhenj në fushën e lojërave të fatit kanë pësuar humbje. Bëhet fjalë për “Senanator” i cili edhe pse kishte një xhiro prej 20.7 milionë eurosh, kishte një humbje prej 2.1 milionë euro. Ma-gaming ka pasur të ardhura akoma më të larta prej 21.3 milionë euro dhe ka 720 mijë euro humbje dhe “Casino Mozart” me xhiro 835 mijë euro ka 60 mijë euro humbje.

Analiza që do të vijë – vijon pjesa e dytë: Çfarë pagash paguajnë basteshkruesit dhe organizatorët e lojërave të fatit.

Të fundit