20/06/2024
21.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Grubi: Mali Sharr do jetë Park kombëtar

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, Artan Grubi përmes faqes së tij zyrtare në rrjetin social facebook

ka informuar se Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut dje ka marr vendim për shpalljen e Malit Sharr zonë të mbrojtur në kategorinë PARK KOMBËTAR.

Ky vendim sipas Grubit është miratuar pasi që kjo zonë përmban vlera të larta biologjike e kulturore dhe përveç që i përmbush detyrimet kombëtare dhe ato ndërkombëtare për mbrojtje të diversitetit dhe biodiversitetit,
gjithashtu mundëson dhe shfrytëzimin e potencialeve për zhvillim, përkatësisht ngjalljen e eko-turizmit.

Ky është postimi i plotë i Grubit:

Të fundit