29/05/2024
10.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Grupi i aktivistëve Më mirë për Tetovën sot ishin në fshatin GAJRE dhe në qendër të Tetovës (Foto)

Grupi i aktivistëve Më mirë për Tetovën sot ishin mysafir në fshatin GAJRE, ku gjatë bashkëbisedimit banorët i nxorën në sipërfaqe problemet në vijim:
? Një ndër problemet më të mëdha të fshatit Gajre është mungesa e rrjetit të internetit, i cili gjatë kohës së pandemisë e ka pamundësuar zhvillimin e procesit arsimor.
? Mungesa e sistemit të ujësjellësit funksional dhe furnizim jo sistematik me ujë të pijshëm.
? Nevojë për ngritjen e kapaciteteve të komunitetit (përkrahje institucionale për formimin e një organizate joqeveritare) për përfshirje aktive edhe të diasporës për zgjedhje të problemeve lokale.
? Përkrahje institucionale në promovimin e prodhimeve bio, si dhe plasimin e tyre në hapësira të posaçme brenda tregut të gjelbër.
? Ruajtjes së bagëtisë si mundësi vetëpunësimi dhe zhvillimit të ekoturizmit, është në zhdukje të sipër.

Gjithashtu sot  në qendër të Tetovës, çdo qytetar mund ta merr Platformën  dhe të dëgjojë për sugjerimet si mundemi ta bëjmë Tetovën tonë më mirë. Bashkangjitu. Të presim edhe ty! /Tv Koha/

Të fundit