24/05/2024
19.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Hapet edicioni i 36-të i Panairit të Librit në Shkup

Shumë nxënës të shkollave të mesme kishin ardhur në hapjen e edicionit të 36-të të Panairit të Librit në Shkup i cili këtë vit mban moton “Tregimi lexohet”, shkruan Alsat.

Ndër titujt që më shumë u interesojnë të rinjve janë ato të historisë.

“Unë shumë i dua librat dhe më mbushet zemra kur shoh kaq libra në një vend, sikur të mundja do të merrja shumë libra por të shoh çfarë do të zgjedh. Cili është libri që do ta blesh në këtë panair? Mendoj të marr këtë të Dostoevskit dhe ndonjë tjetër të Albert Kamus”, tha një nxënëse.

“Nga ana tjetër i pashë një pjesë të madhe të librave historik të shqiptarëve dhe isha duke shkruar atje që të zgjedh. Sa lexojnë libra të rinjtë? Shumë pak, telefoni dhe kompjuteri e ka zëvendësuar librin, në një kohë që libri ka qenë shumë i çmuar tani vlerën ia ka marrë kompjuteri apo celulari”, u shpreh një nxënëse tjetër.

“Ende nuk kam zgjedhur ndonjë që me përshtatet për interesin tim por ende po kërkoj, i pashë disa shtëpi botuese shumë të mira dhe besoj që do të gjej diçka që do të me pëlqeje. (2:11) këtë vit i pashë disa libra të historisë shqiptare të Çamërisë”, theksoi një nxënëse.

Të fundit