19/05/2024
19.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Identitet elektronik kombëtar për çdo qytetar

Qeveria në seancën e 121-të ka shqyrtuar dhe miratuar Informatën e MPB-së, për nevojën e hartimit të Planit për krijimin e Identitetit Kombëtar Elektronik për cdo qytetar dhe ka shqyrtuar dhe pranuar Planin, bashkë me Planin e Realizimit.

Qëllimi është caktimi i identitetit elektronik të qytetarëve, që sipas MPB-së, duhet të jetë shtylla për transformimin digjital të shoqërisë, me cka do të mundësohet qasje e unifikuar për shfrytëzimin e shërbimeve elektronike dhe këmbimit të të dhënave, si brenda vendit ashtu edhe jashtë në vendet e Ballkanit Perëndimor dhe BE.

Të fundit