15/06/2024
22.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Inspektorati për Ambientin Jetësor në Maqedoni ka zbuluar 363 parregullsi ligjore

Në periudhën janar – qershor 2021, janë realizuar 1.132 kontrolle inspektoriale, ose 30 përqind më shumë se sa ishte planifikuar.

Nga Inspektorati Shtetëror për Ambient Jetësor thonë se në këto kontrolle janë konfirmuar 363 parregullsi/shkelje të ligjit, për të cilat është dhënë vendim për mënjanimin e tyre, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Për krahasim, në të njëjtën periudhë në vitin 2020 janë konfirmuar vetëm 120 parregullsi, ose në vitin 2021 është shënuar rritje për 203%. Janë iniciuar 43 procedura kundërvajtëse, prej të cilave 36 janë gjoba, ndërsa 2 janë procedura penale. Në raportin gjashtë mujor për vitin 2020 nuk janë prezantuar masat ndëshkuese që janë ndërmarrë, për këtë arsye nuk kemi bërë krahasim”, tha drejtoresha e Inspektoratit për Ambient Jetësor, Ana Petrovska.

Ajo shtoi se në vitin 2021 në krahasim me vitin 2020, numri i kontrolleve të jashtëzakonshme (220 kundrejt 126, ose 75%) dhe inspektimeve të kontrollit (171 kundrejt 71, ose 138%) u rritën, edhe pse në këtë periudhë, siç tha ajo, tre nga gjithsej 19 inspektorë nuk kanë kryer kontrolle (një inspektor është në pushim të papaguar, që nga prilli një inspektor është pezulluar nën dyshimin për ryshfet dhe një inspektor ka qenë në pushim mjekësor për 6 muaj dhe 5 muaj).

Në gjysmën e parë të vitit 2021, 741 kundrejt 749 mbikëqyrjeve të rregullta u realizuan nga e njëjta periudhë në vitin 2020, që është një rënie prej 8 mbikëqyrjesh, ose 1%. Kjo është për shkak të zvogëlimit të numrit të inspektorëve aktivë në terren.

Të fundit