19/05/2024
19.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Investim kapital i familjes Destani ne Tetovë

Tetova do të jetë pjesë e hartës botërore ku do të prodhohen makinat elektrike. Kjo, falë investimit disa milionësh të familjes Destani. Ndërsa në fjalimin e tij, filantropi Lazim Destani tha se ky është investimi im më i rëndësishëm deri më tani dhe arsyejaa që më gëzon shumë është se në këtë fabrikë do të punësohen shumë të ri dhe të reja.Bëhet fjalë për një investim prej 130 milionë euro dhe rreth një mijë vendeve të reja të punës.
Deklarata Lazim Destani
Fabrika “NEKST.E. GO MOBILE” vjen me një investim që është hera e parë në industrinë e automobilave që në vendin tonë do të prodhohet një makinë e plotë elektrike.Kryeministri I vendit Dimitar Kovaçevski, tha se qytetarët e Maqedonisë së Veriut pa dallim, janë më meritorët që vendi është pjesë e NATO-së dhe së shpejti do të jemi edhe pjesë e Bashkimit Evropian.Ai tha se me këtë dëshmohet se ky vend ka kapacitet sepse në të ardhmen do të prodhohen makina për tregun evropian.
“Sot është ajo ditë kur shohim rezultatet nga mundi i investuar.Sot do të vendosen themelet e investimit e cila vetëm në fazën e parë është 130 milion euro dhe do të hapen 890 vende të reja të punës dhe të paguara mirë.Ky investim është shumë I rëndësishëm për vet shtetin por edhe për ekonominë lokale.Me këtë tregojmë se Maqedonia e veriut është një vend që ka kushte shumë të mira për të investuar” tha Kovaçevski.
Kryetari I Bashkimit Demokratik për Integrim Ali Ahmeti falënderoi Filantropin dhe Biznesmenin Lazim Destani për investimin.Ai ofroi mbështetje për investimet e këtilla e veçanërisht ata që kanë për qëllim kanë ndalimin e migrimit dhe hapjen e vendeve të reja të punës.

Sipas paralajmërimeve, fabrika për prodhimin e makinave elektrike do të fillojë me punë kah mesi i vitit 2024 .Makinat elektrike E Go, që do të prodhohen në Tetovë, janë të përshtatshme për mjediset urbane,ekonomike dhe nuk janë të dëmshme për ambientin. /Tv Koha/

Të fundit