19/07/2024
21.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Janevska: Universitetet që nuk kanë punuar ligjërisht nuk do të mund të vazhdojnë të ekzistojnë

“Shumë shpejt do të bëjmë një auditim të funksionimit ligjor të shumë universiteteve dhe siç e kam theksuar gjithmonë, ata që punojnë kundër ligjit nuk do të mund të vazhdojnë të ekzistojnë, ndërsa ata që punojnë ligjërisht dhe prodhojnë staf cilësor nuk do të kenë frikë dhe do të vazhdojë të jetë në gjendje të vazhdojë të punojë.

Kështu ka theksuar ministrja e Arsimit dhe Shkencës. Vesna Janevska në një intervistë për MRTV-në, duke theksuar se programet studimore duhet të modernizohen.

Sipas saj, ajo që është problem në vend janë shumë fakultete, shumë universitete dhe shumë programe studimore me shumë pak studentë. (INA)

Të fundit