19/05/2024
19.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ka filluar pagesa e pensioneve të nëntorit

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale kumtoi se sot fillon pagesa faza e pensioneve për muajin nëntor.

Tërheqja e pensioneve përmes filialeve dhe degëve të bankave për pensionistët që nuk përdorin karta do të realizohet në katër grupe, sipas lartësisë së pensionit:

Për pensionet deri në 11.000 denarë, pagesa duhet të bëhet më 29.11.2022 (e martë);
Për pensionet me shumë 11.001-14.000 denarë, pagesa duhet të bëhet më 30.11.2022 (e mërkurë);
Për pensionet me shumë 14.001-18.000 denarë, pagesa duhet të bëhet më 01.12.2022 (e enjte) dhe
Për pensionet me shumë mbi 18.001 denarë, pagesa duhet të bëhet më 02.12.2022 (e premte)
Pensionistët që përdorin një kartë pagese, të lidhur me llogarinë në të cilën transferohet pensioni, mund t’i disponojnë paratë nga data 29 nëntor (e martë). Ata mund të tërheqin pensionin në bankomat, të përdorin mjetet e pagesës në rrjetin tregtar ose për pagesa elektronike

Të fundit