22/02/2024
12.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

KBO me solemnitet ushtarak do ta shënojë ditën e njësitit

Në kazermën “Boro Menkov” në Kumanovë, sot Komanda e Bashkuar Operative (KBO), me solemnitet ushtarak do ta shënojë ditën e njësitit.

Është paralajmëruar prania e presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe komandantit suprem të forcave të armatosura, Stevo Pendarovski, ministres së Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, shefit të Shtatmadhorisë së Armatës, Gjeneral-nënkolonel Vasko Gjurçinovski, gjeneralët e Armatës, ish-komandantë të kësaj komande, përfaqësues të ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtatmadhorisë, ish-komandantë të KBO-së, përfaqësues të vetëqeverisjes lokale, atashe ushtarakë të akredituar në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe mysafirë të tjerë.

Me rastin e Ditës së njësitit para të pranishmëve fjalim do të mbajë komandanti i KBO, gjeneral majori Pavle Arsoski.

Për ditën e KBO-së është përcaktuar 17 tetori, si përkujtim i shënimit të ngjarjeve të rëndësishme historike ndaj të cilave bazohen traditat në Armatë. .

Të fundit