17/06/2024
25.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kërkonin lëmoshë në rrugë me fëmijë, arrestohen dy femra

Me afrimin e periudhës kur në vendlindje kthehen mërgimtarët, gjithnjë e më shumnë hasen lypsarë në rrugët e qytetit të Tetovës dhe të Pollogut. Të njejtit hasen në pjesët qendrore të qytetit të Tetovës dhe të Gostivarit, ku edhe është më i madh numri i qytetarëve që frekuentojnë gjatë ditës. Këtë e shfrytëzojnë personat që kërkojnë lëmoshë, por nuk mungojnë edhe rastet e keqpërdorimeve të fëmijëve të mitur, të cilët lihen të vetëm në rrugë për të kërkuar lëmoshë.Zakonisht këta fëmijë sillen nga qytetet tjera dhe lëshohen në rrugët e dy qyteteve të Pollogut, përkatësisht Tetovë dhe Gostivar.Së fundmi Sektori për Punë të Brendshme në Tetovë të premten ka zhvilluar një aktivitet për të larguar nga rruga këta lypsarë.“Dje në periudhën nga ora 12.00 deri në 15.00, efektivët e policisë në bashkëpunim me punonjësit social nga Qendra për Punë Sociale kanë marrë masa lidhur fenomenin e lypjes së lëmoshës. Në orën 13:00 në rrugën ”Nikolla Teslla” në Tetovë është gjetur duke lypur lëmoshë një grua me iniciale E.O. 41 nga Tetova bashkë me dy fëmijët e saj të mitur, pastaj në orën 13:30 në të njëjtën rrugë është gjetur edhe një grua me iniciale L.R. e moshës 26 vjeçare nga Shkupi me qëndrim në Tetovë e cila lypte lëmoshë bashkë me tre fëmijët e saj të mitur. Po merren masa të përshtatshme për të pastruar dhe dokumentuar rastet dhe kundër tyre do të përgadite parashtresat e e parapara ligjore” njoftuan nga Sektori për Punë të Brendshme në Tetovë. Problem në vete është se këta persona që kërkojnë lëmoshë janë të qyteteve tjera. Ajo që është më tragjike është se në shumë raste këta lypsarë janë fëmijë që keqpërdoren nga ndonjë rrjet i organizuar i bandave të cilët në fund ua marrin të hollat e grumbulluara atyre duke i lënë në mëshirë të fatit. Nga Qendra për Punë Sociale në Gostivar njoftojnë se gjatë kësaj periudhe të vitit, kur ka edhe kthim të mërgimtarëve në vendlindje, gjithnjë ka rritje të numrit të lypësve në rrugët e qytetit të Gostivarit.Situata është e njejtë edhe në Tetovë. Nga Sektori për Punë të Brendëshme Tetovë sqarojnë se ky fenomen është në kundërshtim me ligjin për kundërvajtje kundlr rendit dhe qetësisë publike, kurse gjobat janë nga 15 deri në 50 euro në kundërvlerë në denarë, ndërsa prindërit të cilët do të përfshijnë fëmijët e tyre në kërkim të lëmoshës dhe do t`I lënë pasdore do të përballen me përgjegjësi penale dhe burg deri në katër vite. “Policia sikurse viteve të kaluara në koordinim me institucionet tjera edhe këtë vit do të ndërmarrë aktvitete parandaluese për këtë lloj shkelje dhe punohet në gjetjen e një zgjedhje afatgjate për këtë fenomen në shoqërinë tonë, thonë nga Sektori për Punë të Brendëshme në Tetovë.Këta fëmijë, krahas pjesëve qendrore të dy qyteteve poashtu hasen edhe në vendbanime rurale, afër xhamive, bankave dhe qendrave tregtare.Kërkonin lëmoshë në rrugë me fëmijë, arrestohen dy femra.TV KOHA

Të fundit