25/04/2024
7.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit: Ndalohet përdorimi i veturave zyrtare gjatë fushatave zgjedhore

Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit (KShPK) bëri të ditur detyrimin e ligjshëm për shfrytëzimin e hapësirave të zyrave, pajisjeve të zyrës dhe automjeteve zyrtare të organeve shtetërore gjatë fushatave zgjedhore në Maqedoninë e Veriut. Kjo veprimtari është në përputhje me paragrafin 1 të Kodit Zgjedhor, i cili ndalon përdorimin e këtyre burimeve për qëllime të fushatës zgjedhore, me përjashtim të personave të cilëve u përcaktohen rregulloret e veçanta për mbrojtjen e personit të referuar.

Me fokus të veçantë, njoftimi i Komisionit Kundër Korrupsionit u përmbajt dispozitave të Dekretit për personat dhe objektet që sigurohen, i cili përcakton llojet e masave dhe aktiviteteve të sigurisë për personat dhe objektet e rëndësishme. Ky dekret paraqet një rregullim të detajuar për të mbrojtur funksionarët kyçë të shtetit dhe objektet shtetërore gjatë periudhave të rrezikshme të fushatave zgjedhore.

Ato theksuan se persona si Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Ministrat, si dhe drejtorë të agjencive kyçe të sigurisë janë subjekt i këtyre masave të sigurisë. Kjo tregon një përkushtim të qeverisë për të garantuar integritetin dhe sigurinë e procesit zgjedhor.

Nënvizojmë se zgjedhjet për Presidentin e Republikës së Veriut të vitit 2024 dhe zgjedhjet për deputetë në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut janë në vijim nga data 04.04.2024 deri në 05.06.2024. Kjo është periudha e caktuar për zbatimin e këtij ligji për përdorimin e hapësirave zyrtare gjatë këtyre proceseve zgjedhore.

Të fundit