21/07/2024
27.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Konferenca “Të ruhet rezistenca dhe paanshmëria: Pamje përmes prizmës së Shoqatës së Gjykatësve”

Me rastin e Ditës së Jurisprudencës, Shoqata e Gjykatësve me mbështetjen e Misionit të OSBE-së organizon konferencë rajonale me temën “Të ruhet rezistenca dhe paanshmëria: Pamje përmes prizmës së Shoqatës së Gjykatësve”.

Siç është paralajmëruar, fjalime përshëndetëse do të kenë shefi i Misionit të OSBE-së në Shkup, Kilijan Val, kryetarja e Gjykatës Supreme, Besa Ademi, kryetarja e Këshillit Gjyqësor Vesna Dameva, Erik Mejer nga Ambasada e SHBA-së në Maqedoninë e Veriut dhe Robert Deker, zëvendësambasador i Mbretërisë së Holandës.

Moderator i konferencës do të jetë Xhemali Saiti, gjykatës i Gjykatës së Lartë dhe kryetar i Shoqatës së Gjykatësve.

Në panelin e parë me temën “Roli i Shoqatës së Gjykatësve në zhvillimin e rezistencës gjyqësore ndaj korrupsionit” do të flasin Margarita Caca – Nikollovska, ish-gjykatëse e Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe kryetare e Institutit për të Drejtat e Njeriut dhe Lidija Dimova, kryetare e Gjykatës Themelore Veles dhe anëtare e Trupit Këshillëdhënës për Etikën Gjyqësore pranë Shoqatës së Gjykatësve.

“Efikasiteti dhe efektiviteti i sistemit gjyqësor nga perspektiva e Shoqatës së Gjyqtarëve” është titulli i panelit të dytë të konferencës, të cilin, siç është paralajmëruar, do të flasë Mirjana Llazarova – Trajkovska, gjykatësve në Gjykatën Supreme të Republika e Maqedonisë së Veriut, si dhe Zharko Haxhi – Zafirov, avokat dhe përfaqësues i rrjetit të organizatave të organizatave civile Blueprint.

Të fundit