12/04/2024
20.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Konfirmohen 176 raste të reja të të infektuarve me Kovid-19, nga të cilët 22 nga Tetova

Në 24 orët e fundit janë regjistruar 176 raste të reja me Kovid-19 në vend. Janë shëruar 80 pacientë, ndërsa nëntë persona e kanë humbur jetën, informoi sot Ministria e Shëndetësisë.

Janë bërë 870 testime, ndërsa më shumë janë regjistruar në: Shkup – 61, Kumanovë – 7, Shtip – 14, Prilep – 5, Tetovë – 22, Strugë – 19, Manastir – 3, Ohër – 14, Gostivar – 7, Koçan – 2, Kërçovë – 2, Resnjë – 5, Negotinë – 1.

Instituti për shëndet publik sot regjistroi 80 pacientë të shëruar: Shkup 5, Kumanovë 1, Shtip 18, Tetovë 30, Manstir 2, Gostivar 8, Gjevgjeli 1, Strumicë 1, Koçan 8, Berovë 1, Vallandovë 2, Kërçovë 1, Resnje 2.

Jetën e kanë humbur nëntë persona, shtatë pacientë nga Shkupi, një nga Tetova dhe një pacient nga Struga.

Siç informoi Ministria e Shëndetësi, në SPQ “8 Shtatori” jetën e kanë humbur shtatë persona nga Shkupi, dy pacientë të moshës 62 vjeçare, të tjerët të moshës 56, 59, 74, 88 dhe 73 vjeçare.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid-19 nga fillimi i epidemisë arrin 6080, numri i pacientëve të shëruar është 2315, të vdekur janë 286, ndërsa për momentin numri i rasteve aktive në vend është 3479. Nga testimet e djeshme, dy janë kontrolluese, për momentin shpërndarja në qytete është kjo:

Shkup 2951, aktivë 1978
Kumanovë 740, aktivë 283
Dibër 91, aktivë 39
Shtip 319, aktivë 176
Prilep 250, aktivë 27
Tetovë 664, aktivë 367
Strugë 214, aktivë 131
Veles 178, aktivë 35
Manastir 49, aktivë 16
Ohër 163, aktivë 139
Kavadar 14, aktivë 8
Gostivar 111, aktivë 62
Gjevgjeli 10, aktivë 3 (2 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Bogdanci)
Strumicë 14, aktivë 10
Kriva Pallankë 15, aktivë 9
Radovish 4, aktivë 0
Krushevë 6, aktivë 3
Koçan 67, aktivë 30
Probishtip 14, aktivë 9
Demir Hisar 1, aktivë 0
Makedonski Brod 3, aktivë 1
Pehçevë 5, aktivë 2
Berovë 2, aktivë 1
Vallandovë 6, aktivë 4
Vinicë 3, aktivë 0
Dellçevë 1, aktivë 0
Kratovë 4, aktivë 1
Sveti Nikollë 24, aktivë 22
Kërçovë 24, aktivë 20
Resnjë 94, aktivë 90
Negotinë 21, aktivë 10 (10 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)
Testet e bëra – 870 janë bërë përmes: ISHP – 396, QSHP Shkup – 0, Avicena – 99, Biotek – 74, ASHAM – 153, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) – 29, Mjekësi ligjore – 4, Sistina me PCR metodë – 134 dhe QSHP Manastir – 30. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 57. 895 testime në Kovid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar 4 pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 98 pacientë. Në përkrahje me oksigjen janë 45 pacientë, nuk ka pacient në ventilim mekanik. Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 19 të rritur pozitivë.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar 8 pacientë të rinj, gjithsej janë hospitalizuar 129. Në aparat respirator janë nëntë pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar394 pacientë, ndërsa në spitalin në Shtip janë hospitalizuar 28 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep janë hospitalizuar 75 pacientë – pozitivë dhe të dyshimtë në Kovid-19. fb/

Të fundit