15/06/2024
13.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Korridoret 8 dhe 10 D/ Spiroski: Kontrata ka klauzolë konfidencialiteti!

“Kontrata me Bechtel-in dhe Enka-n megjithatë ka disa modifikime, por ka edhe një klauzolë konfidencialiteti pra pika 1-12, ku thuhet se asnjë e dhënë nuk mund të publikohet pa pëlqimin e kontraktorit”. Këtë e ka deklaruar në një intervistë për gazetën “Nezavisen”, Darko Spiroski – kreu i “IRD Engineering” në Maqedoninë e Veriut, kompania që do të mbikëqyrë ndërtimin e autostradave të korridoreve 8 dhe 10d.

“Kontrata me Bechtel-in dhe Enka-n megjithatë ka disa modifikime, por ka edhe një klauzolë konfidencialiteti, pra pika 1-12, ku thuhet se asnjë e dhënë nuk mund të publikohet pa pëlqimin e kontraktorit. Kështu që unë nuk mund të flas për detajet e kontratës, por në përgjithësi në konferenca për shtyp dhe ministri i Transportit dhe drejtori i ndërmarrjes publike kanë thënë – ky është FIDIC i kuq i modifikuar. Do të thotë ekzekutimi, pra kur punon kontraktori do të maten sasitë. Puna jonë (IRD) është të matim gjatësinë e rrugëve si dhe të kontrollojmë cilësinë e punimeve të kryera”, ka deklaruar mes tjerash në intervistë Spiroski.

Ai thekson se për ndërtimin e korridoreve 8 dhe 10D ka një studim fizibiliteti, dhe se e njëjta është përgatitur nga Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit.

“Në bazë të atij studimi fizibiliteti, i cili është rishikuar edhe nga “Grant Thorton” (tani flas në emër të investitorit), është marrë vendimi për të vazhduar më tej me niveli i dimensionimit të infrastrukturës, pra ndërtimi i autostradës. Pra, studimi është baza për marrjen e një vendimi për investim. Sa i përket kontratës që është lidhur, ekzistojnë dy lloje të kontratave – njëra është FIDIC e kuqe dhe tjetra FIDIC e verdhë”, thekson Spiroski.zhurnal.mk

 

Të fundit