19/05/2024
19.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kovaçevski: Nga 1 janari do të ketë tatime më të larta të rrymës, rryma nuk do të shtrenjtohet

Nga 1 janari nuk pritet të shtrenjtohet çmimi i rrymës, por ngelet tatimi më i lartë. Për këtë njoftoi drejtori i EMV-së, Vasko Kovaçevski, informon Zhurnal.

Ai thotë se na pret dimri më i vështirë në 70 vitet e fundit.

“Na pret dimri më i vështirë në 70 vitet e fundit, këtë e kanë përmendur edhe liderët botërorë. Kemi harxhim më të ulët të energjisë elektrike periudhën e fundit përshkak temperaturave të mira. Po hyjmë në periudhë më të vështirë. Në gjysmën e dytë të dhjetorit duhet të bëhen llogari për çmimin e energjisë elektrike në tregun rregullator. Çmimin do ta formojmë në varësi nga EVN Home dhe KeRE do të sjellë vendim për çmimet e reja për periudhën 1 janar 30 qershor.

Tatimi rritet për 10%. Po kërkohen mënyra të cilat nuk do të lejojnë rritjen e çmimeve. Bllok tarifat për amvisëritë sjellin rezultate. Të gjitha amvisëritë dhe harxhuesit e vogël fitojnë energji elektrike 80% të subvencionuar nga shteti. Nëse çmimet janë reale, qytetarët do të paguanin 5 herë fatura më të larta. Restriksione nuk janë paraparë”, thotë Kovaçevski./Zhurnal.mk

Të fundit