05/03/2024
8.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kroatët do ta shpëtojnë botën nga pandemia

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump njoftoi pasditen e të shtunës, se FDA, (Organizata e Ushqimit dhe Ilaçeve), ka arritur të zbulojë se janë dy substanca, që të përziera së bashku mund të kurojnë COVID-19. Në një postim në rrjetet sociale Trump shkruan, se ky kombinim mund të ndryshojë historinë e mjekësisë, dhe se FDA ka arritur të “lëvizë malet”.
“Hidoksiklorikina&azitromicina, të marra bashkë kanë një mundësi reale që të jenë një nga lëvizjet më të mëdha ndryshuese në mjekësi, njofton agjencia e lajmeve INA.
Njëri nga këto barna “Azitromicina” prodhohet në Kroaci nga Pliva. Nëse kjo rezulton e vërtetë, Kroacia do të bëhet ‘pak’ më e famshme sesa kombëtarja e futbollit kroat. Ajo që dihet deri më tani ky ilac është si njohur si Sumamed, por që ka efektin e një antibiotiku. (INA)

Të fundit