25/07/2024
18.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kryediplomataja gjermane në Shkup: Nëse doni që mos të ikë e gjithë rinia, sillni Evropën këtu

-Nëse nuk doni që të gjithë të rinjtë të shkojnë në Evropë, atëherë duhet ta sillni Evropën këtu dhe kjo mund të bëhet me anëtarësimin në BE, këtë e tha sot ministrja e Punëve të Jashtme e Gjermanisë, Annalena Baerbock në Shkup. Ajo tha se personalisht ka respektin dhe mirënjohjen për kompromiset që ka bërë Maqedonia e Veriut për të trasuar rrugën për anëtarësim në BE.

“Tani kur bëhet fjalë zbatimin e asaj për të cilën është arritur marrëveshje, kur me të vërtetë duhet të ndryshohet Kushtetuta, atëherë mundem vetëm të iu inkurajojë, dhe jo vetëm si përfaqësuese e qeverisë. Drejtohem deri tek të gjithë partitë demokratike, deri tek të gjithë pjesëmarrësit. Shfrytëzoni të gjitha mjetet në dispozicion që procesi të vijon muajve në vijim”, deklaroi mes tjerash Baerbock.

Të fundit