12/04/2024
15 C
Tetovo

Të tjera lajme

KSHZ: LSDM-ja 46 deputetë, VMRO-DPMNE 44, BDI 15, ASH-A 12, E Majta dy, PDSH një

Koalicioni “Mundemi” i udhëhequr nga LSDM-ja në përbërjen e re parlamentare do të ketë 46 deputetë, koalicioni i udhëhequr nga VMRO-DPMNE-ja 44, BDI-ja 15, Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa 12, E Majta dy dhe PDSH-ja një deputet, tregon simulimi i Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve në bazë të rezultateve fillestare jozyrtare nga zgjedhjet e parakohshme parlamentare nga 3.421 vendvotime të përpunuara nga gjithsej 3.480 vendvotime. Nëntë partitë dhe koalicionet e tjera që morën pjesë në zgjedhje nuk kanë fituar mandat deputetësh.

Koalicioni i LSDM-së ka më shumë vota 324.084 ose 36.12 për qind, përpara koalicionit të VMRO-DPMNE-së me 312.745 vota ose 34.85 për qind, BDI 101.432 ose 11.3 për qind, Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa 76.425 ose 8.57, E Majta 37.420 ose 4.17, ndërsa PDSH 13.563 ose 1.51 për qind.

Rezultatet paraprake të zgjedhjeve janë ende vetëm herë pas here të dukshme në ueb faqen e Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, i cili mbrëmë ra për shkak të, siç tha kreu i komisionit Oliver Derkovski, sulmeve të jashtme të hakerëve. KSHZ-ja paralajmëroi se sot, pas mbledhjes dhe përpunimit të të gjitha materialeve të arritura, do t’i komunikojë rezultatet fillestare të zgjedhjeve dhe shpërndarjen e mandateve parlamentare.

Në zgjedhjet e dhjeta parlamentare, të cilat për herë të parë në kushtet e pandemisë aktuale të koronavirusit zgjatën për tre ditë,të drejtën e votës e ushtruan rreth 923 mijë qytetarë ose afërsisht 51 për qind e votuesve të regjistruar në Listën e votuesve. mb/

Të fundit